Egyéni Vállalkozók Képzése

Túlélési útmutató magánvállalkozóknak

Önfoglalkoztatónak lenni nagy kaland. Főnök nélkül, önállóan, szabadon. Hányan álmodoznak erről, de csak kevesen merik meglépni. Sokan irigyelnek minket, magánvállalkozókat, mert otthonról, akár az ágyból lehet dolgozni, az csinálhatjuk, amit szeretünk, kiteljesedhetünk, lehetünk kreatívak, és nem utolsó sorban sokkal többet kereshetünk, mint az alkalmazottak.

Legalábbis elméletben.

Az ember hamar megtanulja, hogy a saját főnökeként sikeresnek lenni nem sétagalopp. Itt nincs 8 órás munkaidő. Egész nap és gyakran éjjel is dolgozni kell, néha még hétvégén is, és este mire az ember fáradtan hazaér, már mindenki alszik. Reggel pedig elsőként kell kelni, megírni, elkészíteni, becsomagolni, leprogramozni, amíg csend van, amíg nem csörög a telefon. Hajnalban kelni, még mielőtt a nap felkel, kocsiba ülni, menni a nagykerbe, az ország másik felébe, hozni-vinni, saját kezűleg rakodni, szerződést írni, számlázni, könyvelést összerakni.

Nincs olyan, hogy vége a munkaidőnek, nincs táppénz, és nincs szabadság. Az ember napi 24 órában magánvállalkozó, akár dolgozik éppen, akár alszik, akár sportol, akár utazik, az egész életét, minden pillanatát átszővi a saját vállalkozás. Eggyé válunk a saját vállalkozásunkkal, ami egyre inkább felemészti az időnket, energiánkat, végül az egész lényünket.

Pedig pihenni mindenkinek kell. Kikapcsolódás, feltöltődés nélkül hamar beleszürkül az ember a munkába, megreked, és elveszíti a lelkesedését. Később pedig azokat is, akik fontosak a számára.

Mi értelme így a sok munkának? Hová vezet ez? Önmagunk rabszolgájának lenni, ahelyett, hogy élveznénk az életet, együtt lennénk azokkal, akiket szeretünk, olyan dolgokkal foglalkoznánk, ami igazából boldoggá tesz?

Pedig nem sokon múlik a dolog. Csak egy kicsit kell jobban csinálni a vállalkozást, csak egy kicsit kell szervezettebbnek lenni, jobban gazdálkodni a rendelkezésre álló idővel, egy kicsit jobban bevonni másokat, több feladatot, nagyobb felelősséget adni nekik, egy picit hatékonyabban végezni a munkát, és máris nyerhetünk napi 1-2 órát. Ami persze, nem tűnik soknak, de ez a napi 1-2 óra azt jelenti, hogy minden második héten el tudunk menni egy hosszú hétvégére azzal, akit szeretünk, akivel jó együtt lenni. Minden héten 2-3 estét el tudunk tölteni a barátainkkal, foglalkozhatunk a hobbinkkal, szenvedélyünkkel. El tudunk utazni oda, ahová már régóta szeretnénk eljutni, meg vehetjük azt, amivel már régóta szemezünk, de eddig úgy éreztük, hogy nem vehetjük meg.

Mit nyújthat Önnek a képzés:

  • Időgazdálkodás hatékonyságának növekedése
  • Szervezettebbek lesznek a napjai
  • Ideje lesz más tevékenységekre
  • Hatékonyabban fogja végezni a munkáját
  • Gyorsabban és hatékonyabban fog döntéseket meghozni
  • Nagyobb kontrollja lesz az ügyfelekkel és a partnerekkel szemben